ГлавнаяНовиниПол Маккартні знову заключив контракт з Capitol Records

Пол Маккартні знову заключив контракт з Capitol Records

19 серпня 2016 - Вад

Як повідомляє офіційний сайт музиканта, сер Пол Маккартні склав історичну угоду з лейблом Capitol Records, яка надає право компанії на розповсюдження по всьому світу повного каталогу записів виконавця.
 
Голова і генеральний директор Capitol Music Group (CMG) Стів Барнетт відмітив, що Пол Маккартні знову повертається (американські платівки Бітлз виходили на цьому лейблі у 1964-1967 роках). Цей договір охоплює усі записи Пола Маккартні з його сольної кар’єри, починаючи з 1970 року і до теперішнього часу.
 
"Це дійсно цікаво для мене", сказав Маккартні. "Кепітол був не тільки моїм першим американським лейблом, а і першим записом, який я колись купив. Це був Джин Вінсент "Be-Bop-A-Lula" на етикетці Кепітолію".
 
Також, у повідомленні відмічається, що Маккартні в даний час працює над новим студійним альбомом, а комплексний план передачі каталогу Capitol і Universal Music Enterprises (UMe) буде здійснюватися починаючи з липня 2017 року. Каталог переходить до Capitol Records / UMe від Concord — попереднього партнера Пола Маккартні.
 
Рейтинг: 0Голосов: 01357 просмотров
Комментарии (3)
Вад #19 серпня 2016 в 01:28+1

Навіть не знаю, як коментувати цю новину. Адже, у 1975 році після завершення процесу остаточного розпаду Бітлз з юридичної точки зору та припинення діяльності їх власної корпорації Apple, платівки музиканта почав тиражувати лейбл Capitol Records.

На початку 80-х права на випуск платівок знову було передано іншій компанії. На цей раз нею стала Columbia.

І ось, права знову повертаються до Capitol Records.

Щось мені здається, що у майбутньому це особливо ні на що не вплине окрім зміни назви володаря каталогу.

Маричка #19 серпня 2016 в 10:160

О, спасибо, Вад, что объяснил. А то я ничего не поняла об этом переходе...(((

Все время вспоминаю каталог битловских песен, который Мак упустил, и думала, что это это типа похожая история...

Вад #19 серпня 2016 в 18:54+1

Так, Марічка, фактично змінюється лише лейбл.

Ось, наприклад, як виглядали етикетки першого американського видання потрійного альбому Wings Over America, записаного наживо під час туру Wings по Америці у 1976 році. Кожна етикетка мала індивідуальний дизайн, та на кожній з них в двох місцях було розташовано логотип Capitol. Гадаю, що ви погодитесь зі мною, що дизайн дуже гарний!

У 1979 році Маккартні, після майже 5-річної співпраці з Capitol, вирішив перейти до лейбла Columbia. Причину я не знаю, ну, можливо Columbia пообіцяла значно більший відсоток гонорару. Окрім випуску нових робіт Маккартні, компанія вирішила заробити і на старому матеріалі. У 1982 році альбом Wings Over America було перевидано вже на новому лейблі. Ось так стали виглядати етикетки. При цьому ніяких особливих змін в оформлені самої обкладинки альбому не сталося. Ну, тільки позаду альбомного розвороту у нижньому лівому куті замінили логотип Capitol на логотип Columbia та каталожний номер видання замість Capitol SWCO-11593 став Columbia C3X-37990.

Як ви бачите, компанія для перевидання Wings Over America тупо застосувало свої стандартні етикетки. Мені зовсім не подобається таке рішення.

І ось нарешті у 2013 році компанія Concord Music Group знову випускає цей потрійний альбом у складі колекції Paul McCartney Archives Collection. Вініловим платівкам повернули старий дизайн етикеток, тільки замість лого Capitol на тексті по їх периметру було вказано нового хазяїна: Hear Music – ‎HRM-34316-01, Concord Music Group. Ситуація з цифровими носіями така ж сама.

Тепер Маккартні знову повертається на Capitol Records. Отже, якщо у майбутньому знову вирішать випустити цей альбом, то на етикетки та конверт повернеться надпис Capitol Records і нічого більше.