ГлавнаяФорумМузыкальное наследиеИстории с обложек / Історії з обкладинок

Истории с обложек / Історії з обкладинок

Истории создания различных обложек
Модератор
Вад
Медаль Грамота Почетный битломан
Повідомлень: 2185
Киев
2 часа назад
Невеличка історія до річниці найвідомішого у світі рок-фестивалю.

""


Гадаю, що серед читачів буде важко знайти людину, яка б зовсім нічого не чула про Вудсток. Так, перш за все, це слово асоціюється з відомим музичним фестивалем, який проходив на протязі трьох днів з 15 по 17 серпня 1969 року приблизно в 100 милях на північ від Нью-Йорку. Гаслом цього фестивалю став вислів "3 Days of Peace & Music". Згодом ім’я Woodstock стало брендом, який символізував епоху хіпі, що сповідала ідеї миру та любові. Вудсток став знаком того часу, коли йшла шалена боротьба за цивільні права та права жінок, коли проходили протести проти війни у В'єтнамі. Фестиваль виник під час надіі на краще життя, на світло в період дуже темного розвитку суспільства, ставши символом того покоління.
Імена виконавців, яки виступали зі сцени на протязі усіх цих трьох днів просто вражають: Joan Baez, Santana, Creedence Clearwater Revival, Janis Joplin, The Who, Jefferson Airplane, Joe Cocker, Ten Years After, Jimi Hendrix… і це ще не повний перелік! Пізніше вийшов потрійний альбом та документальний фільм, які містили найяскравіші митті цієї події, а сам Вудсток став символом сподівань, свободи та змін на найкраще.
Під час фестивалю було відзнято кілометри кіноплівок, зроблено сотні фотографій. Але одна світлина з усієї безлічі, яка належала фотографу Берклу Уззлу, вразила буквально усіх. На знимку була зображена молода пара хіпі у той момент, коли парубок міцно обіймав свою подругу, обгорнувши її теплою ковдрою. Фотографія була настільки потужньою і символізувала ідеї любові, турботи і захисту, що її було вирішено розмістити як головну на обкладинку потрійного альбому.

""

Через деякий час Бобі Келлі та Нік Ерколайн прийшли в гості до друзів і побачили себе на обкладинці альбому з платівками. Вони навіть і не помітили, коли їх фотографували. Через 2 роки закохані одружилися.
І сьогодні, через 46 років, ця пара живе разом в годині їзди від того місця, де проходив відомий на весь світ фестиваль.

""
Редагувалося: 7 раз (Останній: 18 листопада 2015 в 12:01)
Save vinyl!
Модератор
Вад
Медаль Грамота Почетный битломан
Повідомлень: 2185
Киев
2 часа назад
50 років тому, на початку літа 1965 року, Долорес Еріксон з’явилась на обкладинці платівки Херба Альперта і його оркестру «Тіхуана Брас» під назвою «Збиті вершки і інші насолоди».

""

На перший погляд здається, що на цій світлині молода жінка одягнута у весільною сукню. Але, якщо придивитись уважніше, то можна помітити збиті вершки, які були нанесені на її оголене тіло. Так, для цієї фото сесії Долорес довелося роздягнутись. Дуже вдала робота дизайнерської компанії Peter Whorf Graphics на протязі вже півстоліття гіпнотизує (зачаровує) багатьох шанувальників художньої фотографії.

""

До речі, альбом у музичному плані також виявився дуже вдалим. Вже у середині літа він очолив чарт 200 найбільш вдалих музичних платівок поп-стилю часопису Billboard і протримався в чарті на протязі двох років. І сьогодні, кожного разу, коли кимось складається новий список найвидатніших музичних обкладинок, ця платівка обов’язково потрапляє в нього на перші сходинки.

Зараз колишня модель мешкає у місті Лонгвью (штат Сіетл), їй 76 років і вона досі працює у власній арт-студії. Долорес часто відвідує місцеві магазини у яких продаються платівки минулих років, і, коли її впізнають, охоче роздає автографи усім бажаючим.

""


Альтернативна світлина з цієї ж фотосесії
""

А це вже, так би мовити, римейк відомої обкладинки від Sweet Cream. Подробиці на
https://www.discogs.com/master/142022

""


""
""
Редагувалося: 6 раз (Останній: 17 жовтня 2017 в 17:23)
Save vinyl!
Модератор
valery57
Грамота Медаль Почетный битломан
Повідомлень: 2429
Черкассы
1323 дня назад
Дуже цікаво !
Модератор
Вад
Медаль Грамота Почетный битломан
Повідомлень: 2185
Киев
2 часа назад
У серпні 1969 року оригінальна обкладинка єдиного альбому британського супер-гурту "Сліпа віра" (Blind Faith), який щойно надійшов у продаж, наробила дуже багато галасу. Справа у тому, що з фронтального боку була зображена молода оголена дівчина, яка тримала в своїх руках модель літака. Консервативна публіка сприйняла це за фалічний символ. У Америці обкладинку навіть заборонили. Тому компанія ATCO Records вимушена була для американського ринку випустила платівку з альтернативним оформленням.

""

Оригінальне оформлення було розроблено другом Еріка Клептона Бобом Сайдманном (Bob Seidemann), який був художником у розквіт психоделії в Каліфорнії. Спочатку йому прийшла в голову ідея, пов'язана з майбутнім приземленням на Місяці. Сайдманну бачився космічний корабель ("плід древа знань") в руках дівчинки ("плоду древа життя"). Він навіть знайшов відповідну модель у потязі лондонського метро в особі 14-річної школярки. Вона спочатку погодилася, але коли він поїхав до неї додому, щоб отримати дозвіл її батьків, то відмовилася. Проте її молодша сестра Маріора Гошен (Mariora Goschen), який було лише 11 років, більше підійшла на цю роль. Маріора просила собі у винагороду коника, але отримала плату у розмірі 40 фунтів стерлінгів. Потім Сайдманн наклав студійний знімок дівчинки на фото з пейзажем.
Сьогодні Маріорі 57 років. На цьому фото вона зі своїм чоловіком на виставці видатних художніх фотографій.

""
Редагувалося: 2 раза (Останній: 18 листопада 2015 в 11:07)
Save vinyl!
Модератор
Вад
Медаль Грамота Почетный битломан
Повідомлень: 2185
Киев
2 часа назад
У Facebook на сторінці одного колекціонера зайшов цікаву колекцію зображень на тему лицевої сторони платівки «Збиті вершки і інші насолоди». На жаль нічого не вказано про те що зображено на цьому колажі. Може також платівки, оформлення яких надихнула відома світлина, а може просто рекламні постери. Але ясно одне – якщо це копіюють, то не спроста!

""
Save vinyl!
Модератор
Вад
Медаль Грамота Почетный битломан
Повідомлень: 2185
Киев
2 часа назад
Офіціантка у минулому Kate Murtagh сьогодні святкує свій 95-ий день народження. Вона така ж запальна, як і у 1979 році на обкладинці альбому "Breakfast in America" гурту Supertramp.

""
Save vinyl!
|
Перейти на форум:
Швидка відповідь
У вас немає прав, щоб писати на форумі.