ГлавнаяНовиниПішов з життя Пітер Шоттон

Пішов з життя Пітер Шоттон

24 березня 2017 - Вад

 

Ім’я Пітера Шоттона (Pete Shotton) дещо залишилося у тіні інших друзів Джона Леннона, з якими він організував свій перший гурт The Quarrymen, який виконував музику у стилі скіфл. 
 
 
Але поза музичними розвагами компанії зібравшихся навколо Джона однодумців Пітер був самим найближчим другом дитинства Леннона. Вони обидва навчались у Quarry Bank Grammar School та вважались дуже проблемними учнями, що постійно вступали в суперечки з директором школи та вчителями.
 
 
З 1956-го року по серпень 1957-го Пітер грав на "ударних інструментах" (зокрема на пральній дошці) в The Quarrymen. Він покинув гурт після приєднання до нього Пола Маккартні. Але на протязі наступних років залишався другом і довіреною особою Джона, а згодом подружився і з усіма Бітлз.
 
Після того, як Бітлз стали відомими, Джон Леннон і Джордж Гаррісон купили супермаркет на острові Hayling, який подарували Шоттону. Пізніше він служив у якості керівника в їхній компанії Apple Boutique, а ще пізніше в якості першого керуючого директора Apple Corps.
 
Після того, як почалися відносини між Джоном та Йоко Оно, Пітер покинув свої обов’язки у компанії Apple та відновив свою власність в супермаркеті Hayling, де повернувся до роботи бізнесмена.
 
У 1983 році Пітер написав книгу спогадів "Джон Леннон у моєму житті" (John Lennon in my Life), в який розповів історію їхньої дружби та відносин аж до смерті Леннона.
 
 
Також Пітер приєднався до The Quarrymen під час їхнього воз’єднання у 1997-2000 роках.
 
 
Шоттон пішов з життя на 76 році від серцевого нападу 24 березня 2017 року у своєму маєтку в місті Натсфорд (Knutsford), що розташоване 40 км на схід від Ліверпуля.
 
Рейтинг: 0Голосов: 01056 просмотров
Комментарии (2)
Віталій #25 березня 2017 в 00:530

:cry:

Вад #25 березня 2017 в 01:130

Нажаль, мені не вдалося розшукати якісні фото Шоттона 50-х років. Мабуть вони є в його книзі, але її в мене нема.